Wielerklassieker La Marmotte

Print Friendly, PDF & Email

La Marmotte Granfondo  30/06/17  tot  03/07/17

Van  Bourg d’Oisans  tot Alpe d’Huez

 

Voor vele sportievelingen is de La Marmotte Granfondo één van de grootste uitdagingen en zeker deze met grootste reputatie wereldwijd. Elk jaar nemen ongeveer 7500 renners deel op de eerste zaterdag van juli. De snelste renners leggen de volledige afstand af in ongeveer 5h 45 min. Sommigen doen er 14 uur over.

 

 

Wielerklassieker La Vuelta

Col du Glandon (24,12 km à 4,8%)

Col du Télégraphe (11,8 km à 7,3%)

Col du Galibier (34,9 km à 5,5%)

Alpe d’Huez (13,2 km à 8,1%)

 

La Marmotte Granfondo

 

Verblijf:

We verblijven  4 dagen /3 nachten in hotel Club MMV Les Bergers op basis van Half Pension (wijn en water inbegrepen ). Door de uitstekende ligging kunt u bij de aankomst aan de finish onmiddellijk naar het hotel om u op te frissen en een welverdiende rust te nemen.

La Marmotte GranfondoHoogtepunten van deze reis:

– Door het beperkt aantal mogelijke inschrijvingen zijn we in de mogelijkheid om u een exclusief en gepersonaliseerd programma aan te bieden met een 3* accommodatie in Half Pension, bijstand van onze lokale diensten en eventuele transfer van Genève luchthaven.

– Onze technici kunnen u een handje helpen met uw fiets en eventueel raad geven indien gewenst.

– Inbegrepen in dit programma is ook de shuttle dienst van en naar Luchthaven van Genève op dag 1 en 4. Zowel voor u als voor uw fiets.

– U verblijft in het hotel aan de finish in Alpe D’Huez en ongeveer 14 km van de start in Bourg D’Oisans. De afdaling van het hotel naar de startplaats is reeds een kleine opwarming.

– Na de race bent u op enkele meters van uw accommodatie waar u een douche kunt nemen en kunt relaxen.

– Op aanvraag kunnen wij vooraf of na de race een massage regelen ( betalend )

 

Wielerklassieker La Marmotte
Wielerklassieker La Marmotte
Wielerklassieker La Marmotte

Het Programma

DAG  1    30/06/17

Er zijn 2 mogelijkheden om tot Alpe D’Huez te geraken.

 • Eigen vervoer. Indien u met eigen vervoer komt kunt u zich rechtstreeks bij het hotel melden.
 • Vlucht naar Genève voor uzelf en de fiets. Op de luchthaven wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger die u naar de autocar begeleid.

Opgelet : er zijn op elke vlucht slechts enkele fietsen toegelaten. De transfer neemt ongeveer 2.30 à 3 uur in beslag.

La Marmotte GranfondoDAG 2    01/07/17       

Vrije dag.  Ook op deze dag is er de mogelijkheid om uw startnummer op te halen in “the village”. Deze is opgezet in “Palais des Sports”   avenue des Brandes. Dit rennersdorp  dient als meetingpoint gedurende 2 dagen voor de race.

Wenst u nog enkele wijzigingen aan te brengen aan uw fiets? Geen probleem. De technici staan ter beschikking voor alle last minute bijstand.  Op de laatste avond voor de race genieten we van een avondmaal bereid met energie rijke producten om u alle krachten te geven voor de komende beklimmingen.

DAG 3  02/07/17                         

Vandaag is het D- day  LA MARMOTTE GRANFONDO

De tocht start om 07.00 uur maar de check in begint reeds om 06.00 uur. Na een vroeg ontbijt rijdt u met de fiets naar benden, waar de startplaats zich bevindt. Onze medewerkers bevinden zich aan de start waar u al uw overtollige kledij kunt afgeven die u nodig had om de afdaling te maken vanuit het hotel ( windjacks, shirts, etc… )

 

La Marmotte Granfondo

Na de race kunt u rechtstreeks naar het hotel fietsen om u op te frissen. Daarna kunt u deelnemen aan de animatie in “the village” . Vanaf de middag kunt u deelnemen aan de PASTA PARTY.  In de vooravond vindt de huldigingsceremonie plaats en dit geeft u de mogelijkheid om ervaringen uit de wisselen met collega renners. Rond 20.00 uur nodigen wij u uit voor een laatste avondmaal in het hotel

 

DAG 4 03/07/17

Check out en transfer naar de luchthaven voor diegenen die met het vliegtuig gekomen zijn. Diegene die met eigen vervoer kwamen, zijn vrij te vertrekken wanneer ze wensen.

 

 

 

PRIJS  4 dagen / 3 nachten

-La Marmotte Granfondo 3n/4d in hotel MMV Les Bergers 3* in gedeelde twin kamer  1149 € per persoon.

-La Marmotte Granfondo 3n/4d in hotel MMV Les Bergers 3* in Single kamer  1326 € per persoon

Om uw reservatie te verzekeren wordt er een voorschot gevraagd van 50% en het saldo dient te worden betaald tussen 01/05 en 08/05.

La Marmotte Granfondo

Alpe D’Huez

Alpe D’Huez is één van de belangrijkste bergen uit de Ronde van Frankrijk. Een klim van 13,8 km met 21 haarspeldbochten. De berg werd voor de eerste maal beklommen in 1952 en maakt sinds 1976 regelmatig deel uit van de tour. Het wordt ook wel eens de Nederlandse berg genoemd omdat van de 14 keer er 9 maal een Nederlander won.

Het hotel ligt op 600 m van de finish en heeft 194 kamers voorzien van alle comfort met flat screen , safe etc. Na uw check in en het assembleren van uw fiets bent u vrij om een ritje te maken met uw fiets. Neem ook eens de tijd om “the village” te bezoeken om uw bib nummer op te halen. ’S Avonds hebt u uw eerste avondmaal in het restaurant van het hotel. Dit geeft u ook de gelegenheid om kennis te maken met andere personen van de groep.

La Marmotte Granfondo        La Marmotte Granfondo

 

 INBEGREPEN

 • 3 nachten in half pension (kamer met badkamer met bad of douche en toilet )
 • 3 ontbijten en 3 avondmalen
 • Inschrijving voor de race
 • Box voor het veilig transport van uw fiets
 • Assistentie ter plaatse
 • Eventueel transfer heen en terug luchthaven Genève

NIET INBEGREPEN

 • Lunches
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Vluchten
 • Massages