Fietssafari in Tanzania

Fietssafari in Tanzania

Dag 1: Welkom op Kilimanjaro Airport / Osiligilai Maasai Lodge - Traditioneel Maasai House (diner)

Welkom op Kilimanjaro Airport. Vanaf het vliegveld is er een kleine transfer naar Osiligilai Maasai Lodge, dit is je huis op de eerste nacht van je safari. De Lodge en het traditionele Maasai House bevinden zich in een Maasai-gemeenschap en bieden een adembenemend uitzicht op de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Deze unieke Maasai Lodge te midden van het Maasai-land bestaat uit bungalows, gebouwd met hun eigen handen in de puurste Maasai-stijl onder het toeziend oog van het dak van Afrika, de Kilimanjaro. Je kunt genieten van een speer-, zang- en danswedstrijd van de Maasai bij zonsondergang en rond een vreugdevuur, je krijgt de gelegenheid om te leren over de gebruiken en rituelen, samen met een heerlijke traditionele barbecue. We zullen weten hoe het echte leven is van een Maasai , maar met "vleugjes luxe". Geniet van een ervaring bij een van de beroemdste stammen in Afrika. Uw kamer heeft een eigen badkamer en douche, evenals een zwembad.

Dag 2: Wandel- en fietssafari Maasai Land / Afrika Safari Gampling Lake Manyara - Tented Camp - Safari Comfort Tent (ontbijt, lunch en diner)

De dag begint heel vroeg. De Maasai brengt je een kopje koffie en wat koekjes naar je kamer en start dan een wandelsafari om de zonsopgang te zien op een spectaculair uitkijkpunt met uitzicht op Kilimanjaro en leer over de fauna en medicinale flora die in het gebied leven.
Na het ontbijt met de stam vertrek je vanuit de Lodge om onze eerste etappe per fiets door Maasai land te beginnen. Deze mountainbike-etappe zal een van de meest bijzondere momenten van de vakantie zijn. Een circulaire route waardoor we verschillende ecosystemen doorkruisen en we onderweg veel zebra's kunnen zien. In mindere hoeveelheden zie je gnoes, Grant-gazellen, jakhalzen, struisvogels en andere dieren. Na de fietssafari nemen we afscheid van onze Lodge en vertrekken we met de safaritruck naar Mto Wa Mbu en verblijven we in Glamping luxe tenten.

Dag 3: Serengeti Game Drive Safari / Luxury Tented Camp - Luxe tent (ontbijt, lunch en diner)

We vertrekken in de vroege ochtend naar Serengeti, het nationale park dat bekend staat als The Great Migration en een van de plaatsen met de hoogste concentratie roofdieren ter wereld. In ons safarivoertuig rijden we Serengeti binnen via de Nabi-poort, door het Ngorongoro Conservation Area. Naar Seronera, waar we overnachten. We zullen de grote eindeloze vlaktes van de Serengeti oversteken tussen de rotsformaties die zowel leeuwen als luipaarden graag gebruiken om hun prooi te achtervolgen. Onze tocht eindigt in het centrum van Serengeti, Seronera. We overnachten in Kisura Luxury Tented Camp omringd door de wilde dieren van Serengeti.

Dag 4: Serengeti Game Drive Safari / Luxury Tented Camp - Luxe tent (ontbijt, lunch en diner)

Nadat we de nacht hebben doorgebracht op onze premium site, brengen we vandaag opnieuw een ganse dag door met een wondermooie safaritocht in de Serengeti tussen de wilde dieren. Onze ervaren gidsen helpen je om de ongrijpbare dieren te spotten zoals cheeta's en luipaarden. De picknicklunch wordt gedaan bij het nijlpaardenzwembad waar we het terrein kunnen verkennen en vanuit een uitkijkpunt een gigantische nijlpaardgemeenschap te observeren. Deze tweede nacht eindigt in het hart van Serengeti, Seronera, onder een sterrenhemel en het gebrul van leeuwen. Verblijf in het Kisura Luxury Tented Camp .

Dag 5: Crater Ngorongoro Game Drive Safari / Rhino Lodge - Kamer (ontbijt, lunch en diner)

Zoals altijd staan we vroeg op om naar de grote Ngorongoro-vulkaan te gaan. We rijden naar Karatu in de safaritruck. Dit dorp ligt tussen de bergachtige heuvels van de Ngorongoro. Vervolgens daal je af in de beroemdste krater ter wereld (UNESCO-werelderfgoed) in een afdaling van meer dan 400 meter in de caldera, waar de roofdieren dagelijks een "gratis buffet" hebben en waar je de Big Five kunt vinden.
Hopelijk hebben we het voorrecht om de zwarte neushoorn te zien, die in de krater leeft. Dit is een van de meest bedreigde diersoorten ter wereld. We lunchen op een picknickplaats aan het meer, waar veel nijlpaarden wonen.
We overnachten in de Rhino Lodge, gelegen op de kruin van de krater van de vulkaan Eden. Dit is een gesloten Lodge, vanwege de lage temperaturen 's nachts . We brengen de nacht immers door op 2.300 meter hoogte.

Dag 6: Cycling Safari Ngorongoro Conservation Area / HHando Coffee Lodge - Bungalow (ontbijt, lunch en diner)

Zoals gewoonlijk staan we vroeg op en na een kleine transfer naar het Maasai Nainokanoka Village, in het Ngorongoro Conservation Area, start vandaag de fietsetappe waarvan we zeker weten dat het niemand onverschillig zal laten De unieke landschappen onderweg , van de steppevlakte, het Embulbul-bekken tot weelderige tropische bossen, samen met de gazellen, jakhalzen, zebra's en veel andere dieren, maken deze tocht tot een van de beste momenten van de reis.
Als je eenmaal met de fiets aankomt op de rand van de krater Emakaai, opvallender om te bekijken dan de krater in Ngorongoro ‘s, en dit vanwege de perfecte cirkelvorm en het indrukwekkende meer. We laten de fietsen achter en luncht en reizen met de auto naar Mto wa Mbu. 's Avonds is er een heerlijk dinerbuffet bestaande uit meer dan acht verschillende traditionele Afrikaanse gerechten, bereid door een lokale familie midden in een bananenplantage. Er is ook een mogelijkheid om een lokale pub te bezoeken en te genieten van een zeer koel drankje en Tanzaniaanse muziek. We overnachten in Glamping tent.

Dag 7: Korte fietstocht naar het strand Lake Manyara.

Al vroeg na het ontbijt gaan we op fietssafari naar Lake Manyara. Het is een gemakkelijke en korte route die steden en plantages, doorkruist tot aan de rand van het meer. We keren terug naar de accommodatie om onze fietsen achter te laten en ons avontuur te beëindigen. Er is een transfer voorzien naar de luchthaven van Arusha of Kilimanjaro International Airport (JRO) om een internationale aansluitende vlucht te nemen.

Prijs vanaf 4 personen: 2450 euro per persoon (tweepersoonskamers)

Single Supplement: 430 euro

Inbegrepen bij de safari:

 • 4x4 open voertuig en stopcontacten.
 • Alle toegang tot de Nationale Parken, Reservaten, WMA en Ngorongoro Conservation Area.
 • Alle activiteiten aangegeven zoals opgenomen in de reisbeschrijving.
 • Vervanging van voertuigen in het geval van pech tijdens de safariroute.
 • Toestemming en toegang tot game drive in de Ngorongoro-ketel.
 • Engels sprekende gids
 • Hoogwaardige mountainbikes en de nieuwste modellen. Helm inbegrepen
 • Evacuatieverzekering AMREF Flying Doctors.


Niet inbegrepen bij de safari:

 • Reisverzekering.
 • Tanzania-visum ($ 50).
 • Niet vermelde activiteiten en maaltijden.
 • Persoonlijke aankopen

Fietssafari in Tanzania
Fietssafari in Tanzania
Fietssafari in Tanzania
Fietssafari in Tanzania
Fietssafari in Tanzania
Fietssafari in Tanzania

Contacteer ons voor een offerte inclusief vluchten!

Contacteer Ons