Rustige en comfortabele fietsvakantie in Zuid-Afrika: van Kruger National Park tot Kaapstad in 14 dagen (TouringBike)

Een ontspannen fietstocht met korte fietsroutes en veel tijd voor andere zaken. Met een E-Bike of toerfiets rijden we over rustige landwegen door de Westkaap. Met onderweg heerlijke picknicks - vaak op stranden. Van Kruger National Park tot Kaap de Goede Hoop. De Big Five, springbokken, struisvogels, dolfijnen en walvissen. Jungle, de kleine Karoo en de wijnlanden. Een fietstocht van de  Indische Oceaan naar de Atlantische Oceaan, van de Tsitsikamma-jungle naar Kaapstad. De geschiedenis van Zuid Afrika tot Nelson Mandela en bisschop Tutu. Een reis door de hele wereld in één land. De fantastische verscheidenheid aan landschappen die het land biedt, gecombineerd met de beschikbaarheid van goede hotels, uitstekend eten en heerlijke wijnen, maken deze tour echt een onvergetelijke ervaring.

Programma:

Dag 1: Aankomst Johannesburg - Transfer naar Kruger National Park

Op zondagochtend komen we aan in Johannesburg. Je ontmoet je gids onmiddellijk bij het verlaten van de douane op de luchthaven. Samen maken we een busrit van ongeveer vijf uur naar Hazyview aan de rand van het Kruger National Park. De spectaculaire afdaling naar het subtropische Laagveld is een onvergetelijke ervaring. Prachtig gelegen aan de rand van Hazyview langs de Sabie rivier is ons zeer comfortabel verblijf, de Kruger Park Lodge 4 * (zwembad). Tijdens het cocktailuurtje kunnen we al nijlpaarden observeren en luisteren naar de geluiden van Afrika. (D)

Dag 2: Game drive in Kruger National Park

Vandaag staat in het teken van de ongelooflijke wereld van de Afrikaanse fauna in het uitgestrekte Kruger National Park, dat even groot is als België. Het park herbergt 3000 nijlpaarden, 9300 olifanten, 2000 luipaarden, 3000 zebra's en 500 vogelsoorten. Met een beetje geluk zullen we de Big Five observeren: buffels, neushoorns, olifanten, leeuwen en luipaarden. Het wordt in ieder geval een onvergetelijke belevenis. Vanavond gaan we op een nachtsafari in open jeeps en brengen we een tweede nacht door in de Kruger Park Lodge 4 *. (O, D)

Dag 3: Panorama Route - Vlucht naar Port Elizabeth

Na het ontbijt gaan we op een panoramische route door het Drakensberg-gebergte richting Johannesburg en genieten onderweg van een spectaculair uitzicht op de Blyde River Canyon. We verkennen Bourke's Luck Potholes, een systeem van bizar uitgehakte rotsformaties aan de samenvloeiing van de Blyde en Treur rivieren en genieten van het beroemde zicht op de Three Rondavels. Na deze hoogtepunten in het landschap vliegen we 's middags van Johannesburg naar Port Elizabeth. (Vlucht niet inbegrepen in het tourpakket). Het Brookes Hill Suites Hotel 4 *, met zicht op de Indische Oceaan, heet ons vanavond welkom (zwembad). (O, L)

Dag 4: Fietstocht Clarkson - Tsitsikamma (36 km)

Eindelijk beginnen we onze fietstochten bij Clarkson aan het begin van de Garden Route. We rijden door een gemakkelijk landschap van velden en bossen in het noorden begrensd door het Tsitsikamma-gebergte en de Indische Oceaan in het zuiden. In de late namiddag wacht ons de charmante Tsitsikamma Village Inn 3 * (zwembad). (O, D)

Dag 5: Fietstocht Tsitsikamma National Park - Nature Valley (38 km)

Na een afdaling in het woud van het Tsitsikamma National Park komen we aan bij Storms River. Tijdens een wandeling van ongeveer 1 uur steken we via drie hangbruggen direct over de monding van de rivier en zien we het fantastische schouwspel van de rivier die in de Indische Oceaan stroomt. Na de middag voert de route ons tot diep in het oerbos van de Bloukrans River Gorge. Bij de Bloukrans River steken we de grens over van Oostkaap naar Western Cape Provincie, onze inspanningen bergop worden beloond met een spannende afdaling naar Nature's Valley en een kilometers lang strand. In het nabijgelegen Plettenberg Bay overnachten we in het gezellige The Dunes Hotel & Resort 4 * (zwembad). (O, D)

Dag 6: Fietstocht van Sedgefield naar Wilderness (22 km)

Deze morgen maken we eerst een wandeling van 2 à 3 uur in het unieke natuurreservaat Robberg, een schiereiland van rode zandsteen bedekt met Fynbos. Hopelijk zien we walvissen en dolfijnen, maar zeker de zeehonden die het gebied hebben gekoloniseerd. Na een middagpauze in het vakantiestadje Knysna rijden we door het eenzame Lake District naar Wilderness. De accommodatie van vanavond, het prachtige The Views Boutique Hotel & Spa 5 * (zwembad), wordt in de vooravond bereikt. (O, D)

Dag 7: Fietstocht Van de Cango grotten tot Oudtshoorn (32 km)

Onze bus brengt ons over de Outeniqua-pas naar Little Karoo voor een bezoek aan de wereldberoemde Cango-grotten, gigantische kalksteen-druipsteengrotten. Op de fiets doorkruisen we de spectaculaire Schoemans-kloof alvorens een struisvogelboerderij te bezoeken. Hier leren we over de levenscyclus van de struisvogel en hun economisch belang voor de regio Oudtshoorn. Aan het einde van onze rit worden we verwelkomd door het Afrikaanse stel Pieter en Hilda in de charmante herberg Adley House 4 * in Oudtshoorn (zwembad). 's Avonds bereidt Pieter een authentieke Zuid-Afrikaanse Braai (barbecue) (O, D)

Dag 8: Fietstocht van Barrydale naar Buffeljagtsrivier (36 km)

Als we de struisvogelhoofdstad achter ons laten, steken we met de bus de Kleine Karoo over naar het oosten langs de Swart Mountains, een route met een prachtig uitzicht over de eindeloze kale steppe. Vanuit Barrydale fietsen we door de indrukwekkende Tradouwkloof naar het missionarisstadje Suurbraak. Daar bezoeken we de missie in Kaap Nederlandse stijl. Rijdend over een zacht glooiende weg bereiken we Swellendam. Opgericht in 1743, is het de derde oudste stad van Zuid-Afrika. Vanavond worden we verwend in de uitstekende herberg Schoone Oordt Guest House 5 *. (O, D)

Dag 9: Fietstocht Drew - Van Loveren Wine Estate (35 km)

Na het ontbijt bezoeken we het Dôstdy-museum, de voormalige zetel van de districtsrechter, en krijgen we een idee van het leven van de Boeren in de 18e eeuw. Onze fietstocht voert langs de Breede-rivier door een fruit- en wijnbouw streek. We genieten van onze lunch in een wijnmakerij in de buurt van Robertson, wat ons de kans geeft om enkele van de lokale wijnen te proeven. Daarna brengt onze bus ons naar de Atlantische kust en het romantische stadje Hermanus. We overnachten in het comfortabele guesthouse Auberge Burgundy Guest House 4 *. (O, D)

Dag 10: Fietstocht van Betty´s Bay naar Gordon´s Bay (34 km)

Onze fietsroute naar Gordon’s Bay leidt meestal via kleine kustwegen, met slechts enkele matige beklimmingen. Als het weer het toelaat, krijgen we een mooi uitzicht cadeau over Kaapse schiereiland met de "Moederstad" al in de verte in zicht. In Gordon’s Bay wacht een levendige strandpromenade en krijgen we een eerste indruk van het multiculturele Kaapstad. We overnachten in de Zevenwacht Country Inn 4 *, gelegen aan de wijnroute van Stellenbosch. Het biedt een eigen wijnproductie en een comfortabel restaurant in Kaap-Hollandse stijl. (O, D)

Dag 11: Fietstocht Stellenbosch - Jonkershoek UNESCO -erfgoed (32 km)

Na een gezellig ontbijt rijden we over kleine wegen van Stellenbosch naar het natuurgebied Jonkershoek, waar we een rondje van ongeveer 13 kilometer fietsen. Het landschap doet denken aan Zwitserland met beboste valleien omgeven door steile rotswanden. De streek heeft weinig gemeen met Stellenbosch op slechts een paar kilometer afstand, wat de reputatie van Zuid-Afrika als de hele wereld in één land kracht bij zet. Vanmiddag bezoeken we het Dorp Museum in Stellenbosch. De historische gebouwen getuigen van de levensstijl van de 18e-eeuwse Afrikaan. Je hebt tijd om door deze historische universiteitsstad te dwalen voordat we per bus naar het nabijgelegen Franschhoek rijden. 's Avonds genieten we van alle comfort bij het bekende Protea Franschhoek 4 *. We worden voor het avondmaal verwelkomd in een restaurant, bekend om zijn Franse keuken. (O, D)

Dag 12: Wandeltocht bij Franschhoek - Khayelitsha Township - Kaapstad

We maken een gezellige wandeling van 2 uur door het Mount Rochelle Nature Reserve met een fantastisch uitzicht over de wijnlanden rond Franschhoek. Het ongelooflijke aanbod aan Fynbos (1300 plantensoorten) in dit natuurgebied is overweldigend. In de vroege namiddag brengt onze bus ons naar Kaapstad en een bezoek aan een kleuterschool in Khayelitsha Township. Het bezoek biedt een gelegenheid voor authentiek contact met de zwarte bevolking. Het Portswood Hotel 4 * is ons prachtige hotel voor twee nachten aan het Victoria and Albert Waterfront shoppingcenter. Vanavond dineren we in een Afrikaans restaurant in het stadscentrum. (O, D)

Dag 13: Fietstocht Kaap de Goede Hoop - Scarborough (39 km)

Ons vertrekpunt vandaag is de beroemde botanische tuin van Kirstenbosch direct onder de Tafelberg. Vervolgens rijden we verder langs het Kaapse schiereiland in de richting van Kaap de Goede Hoop. Onderweg stoppen we in Boulders Beach en bewonderen we een van de twee Afrikaanse pinguïnkolonies. Nadat we het uitzicht vanaf het diepste punt van Afrika hebben bewonderd, rijden we door het Nationaal Park Tafelberg naar Kommetjie, een klein stadje in de schaduw van Kaapstad waar onze Afrikaanse fietstocht eindigt. De bus brengt ons langs Chapman's Peak Drive hoog boven Hout Bay, een rit van adembenemende natuurlijke schoonheid. Ons afscheidsdiner wordt gevierd in een van de bekendste Afrikaanse specialiteitenrestaurants in Kaapstad. Tweede nacht in The Portswood 4 *. (O, D)

Dag 14: Stadstour Kaapstad - met de kabelbaan naar de Tafelberg

Tijdens een rondleiding door het historische centrum zien we veel bezienswaardigheden, waaronder de parlementsgebouwen en de voormalige tuin van de Verenigde Oost Indische Compagnie. Voor onze laatste uitstap wacht een kabelbaanrit naar de 1067 meter hoge Tafelberg op ons om het spectaculaire uitzicht van Kaapstad tot Robbeneiland in te bewonderen. In de vroege namiddag nemen we afscheid van Kaapstad en rijden naar het vliegveld voor de terugvlucht. (O)

Inbegrepen:

 • Gekwalificeerde Engelssprekende gids op de fiets

 • Accommodatie in tweepersoonskamers met douche / toilet in comfortabele pensions, hotels en Lodges (3-5 *)

 • Maaltijden: 13 x ontbijt, 1 x lunch, 12 x diner

 • Transport van fietsen op trailer en permanente back-up

 • Alle toegangsprijzen

 • Alle transfers en reizen in minibusjes met airconditioning

Niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden

 • Dranken + Fooien

 • Persoonlijke uitgaven

 • Vlucht Johannesburg-Port Elizabeth, evenals alle internationale vluchten

Algemene informatie:

Een matige conditie is voldoende voor de beklimmingen op deze route. Door ons begeleidend voertuig is het mogelijk om langere of kortere afstanden te fietsen. Tijdens de aangegeven reisdata kan het klimaat in Kruger National Park oplopen tot 25-30 ° C, langs de Tuinroute en Kaapstad wordt het 22-28 ° C.

Data & prijzen Tour:

31/10/21 - 13/11/21 --> € 4195 per persoon in een tweepersoonskamer
14/11/21 - 27/11/21 --> € 4195 per persoon in een tweepersoonskamer
06/03/22 - 19/03/22 --> € 4195 per persoon in een tweepersoonskamer
30/10/22 - 12/11/22 --> € 4195 per persoon in een tweepersoonskamer
13/11/22 - 26/11/22 --> € 4195 per persoon in een tweepersoonskamer

Extra's:

Toeslag éénpersoonskamer: € 890 voor de hele periode
Huur Touring Bike: € 150 voor de hele periode
Huur E-Bike: € 370 voor de hele periode


Accommodatie op basis van beschikbaarheid, 8 tot 20 deelnemers per groep

All Terrain Bike Safari van Port Elisabeth tot Kaapstad in 12 dagen
All Terrain Bike Safari van Port Elisabeth tot Kaapstad in 12 dagen
All Terrain Bike Safari van Port Elisabeth tot Kaapstad in 12 dagen
All Terrain Bike Safari van Port Elisabeth tot Kaapstad in 12 dagen
All Terrain Bike Safari van Port Elisabeth tot Kaapstad in 12 dagen
All Terrain Bike Safari van Port Elisabeth tot Kaapstad in 12 dagen