FAQ

Reserveren & Betalen

Kan ik ook boeken via een reisbemiddelaar?
Ja, dit is zeker mogelijk. Ga naar je reiskantoor en vraag hen om je favoriete voetbal of sportreis bij Travel2Sports te reserveren. Voor België kan dit via elk erkend reiskantoor, voor Nederland via alle Travel XL reiskantoren.

Is het ook mogelijk om losse tickets bij jullie te bestellen?
Neen, dit is niet mogelijk.

Hoelang van te voren kan ik een reis te reserveren?
Van zodra de effectieve speelkalenders van de verschillende sporttakken gekend zijn. Doch, hoe eerder je boekt hoe lager de reissom zal zijn indien je ook je transport bij ons reserveert. Dit heeft voornamelijk te maken met de fluctuerende vlucht- en treintarieven.

Kan ik een reis boeken zonder overnachting?
Nee, dit is niet mogelijk.

Hoe kan ik betalen?
De betalingen dienen te gebeuren per overschrijving. Betalingen voor reservaties via een reisbemiddelaar volgen de inwendige reglementen van de reisbemiddelaar in kwestie.

Wanneer moet ik betalen?
Indien het pakket langer dan 6 weken voor de speeldatum wordt geboekt, dien je 30 % van het totaalbedrag als voorschot te betalen en 70 % ten laatste 6 weken voor afreis. Indien de boeking plaats vindt binnen de 6 weken voor afreis, dien je 100 % te betalen.

Prijs & Beschikbaarheid

Zijn er naast de pakketprijs nog bijkomende kosten?
Er zijn geen bijkomende kosten. Reservatiekosten, BTW, belastingen & Garantiefonds zijn in de prijs inbegrepen.

Zijn de prijzen op de website per persoon?
De prijzen op de website zijn per persoon maar gebaseerd op een boeking van minimaal twee personen in een tweepersoonskamer. Voor singlereizen geldt de vermelde toeslag. Andere kamersamenstellingen en eventuele kinderkortingen kunnen separaat aangevraagd worden.

Is de reis wel beschikbaar?
Alle reizen die te boeken zijn op onze website zijn volgens beschikbaarheid. Een reis is pas gereserveerd na onze bevestiging. Is een reis niet meer beschikbaar zal een alternatief worden voorgesteld.

Vlucht & Hotel

Vanaf welke luchthaven of vanuit welk treinstation vertrek ik?
Bij een offerte aanvraag, zoeken wij voor jou steeds de meest interessante vluchtroute en uren in functie van de te bezoeken sportwedstrijd. De luchthaven of het treinstation van vertrek wordt steeds op de offerte vermeld.

Kan ik online inchecken?
Dit is mogelijk via de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Bij reservaties voor Ryanair, Vueling of Easyjet doen wij dit voor jou.

Zijn de transfers inbegrepen?
De transfers zijn niet inbegrepen bij je reis. Op aanvraag kunnen wij dit wel voor een meerprijs organiseren.

Hoe laat kan ik inchecken?
Je kan steeds bij aankomst inchecken en in ieder geval je bagage achterlaten in de luggage room van het hotel. Het kan voorkomen dat je niet direct op uw kamer kan. De meeste hotels hanteren daarvoor een tijdsgrens van 14.00 uur waarna je toegang hebt tot uw kamer op de dag van aankomst.

Ik heb een fout gemaakt in mijn naam, kan ik deze aanpassen?
Dit is mogelijk. Echter worden er door de vluchtmaatschappijen vaak kosten in rekening gebracht. Best lijkt ons zo vlug mogelijk met ons contact op te nemen. Extra kosten worden dan in rekening gebracht.

Documenten & Tickets

Welke informatie krijg ik voor mijn afreis?
In de reisdocumenten wordt alle benodigde informatie gegeven voor je reis + je hotelvoucher. Tickets tot het sportevenement van je keuze komen mogelijks per email in geval van E-tickets. Daarnaast zijn routebeschrijvingen van het vliegveld naar het hotel en hotel – stadion opgenomen in het document. Tevens tref je hier ons noodnummer aan. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Krijg ik mijn vliegtickets opgestuurd?
Je krijgt je vliegtuigtickets bij je reisdocumenten opgestuurd. Controleer alles nogmaals grondig op eventuele fouten. Vergeet je identiteitskaart of internationaal paspoort niet voor uw vertrek.

Hoe krijg ik de wedstrijdtickets in mijn bezit?
De wedstrijdtickets worden door ons in de meeste gevallen, alvast voor de meeste voetbalwedstrijden, klaargelegd bij de receptie van het hotel waar je verblijft. Voor andere sportevenementen zoals Formule 1 zal je de hardtickets opgestuurd krijgen of via uw reisbemiddelaar ontvangen.

Waar in het stadion zit ik?
In de reisomschrijving wordt de locatie van de zitplaatsen aangegeven. Op de website kan je steeds de gereserveerde categorie nakijken op een stadionplan.

Op de ticket staat een veel lager bedrag dan dat ik heb betaald, hoe kan dit?
Wij maken gebruik van officiële inkoopkanalen. Vaak zijn wedstrijden uitverkocht of is het erg lastig om aan tickets voor een wedstrijd te komen. Door gebruik te maken van ticketbureaus is het voor ons wel mogelijk aan deze tickets/pakketten te komen. Dit tegen marktconforme prijzen waarbij het economische proces van “vraag & aanbod” geldt. Uiteraard worden er ook kosten in rekening gebracht voor de geboden dienstverlening.

Mocht je een vraag hebben waarvan het antwoord hier niet staat ivm uw voetbalreis, tenniswedstrijd of andere sportwedstrijd, aarzel niet ons te contacteren via uw reiskantoor of via mail naar info@travel2sports.be