Fietstocht langs de Tuinroute tot Kaapstad in 12 dagen (MTB of E-Bike)

Het Addo Elephant National Park, met een oppervlakte van 164000 Ha, dient als toevluchtsoord voor vele diersoorten en een overvloed aan vogels. Het is ook de thuisbasis van de "BIG 7" - luipaard, buffel, olifant, neushoorn, leeuw, walvis en haai. Het Tsitsikamma National Park, ligt aan de rand van de Indische Oceaan met zijn schuimende golven en een magische wereld van kleurrijke riffen en vol van verrassingen. De stad Oudtshoorn, gelegen in de Klein Karoo, staat bekend als de wereldhoofdstad van de struisvogels, en uiteindelijk Kaapstad is een levendige stad aan de voet van de Tafelberg, niet ver van de samenvloeiing van de Indische en Atlantische Oceaan..

Programma:

Dag 1 Aankomst op luchthaven van Port Elizabeth - Transfer naar het ADDO Elephant National Park

Bij aankomst in Port Elizabeth, wordt u verwelkomd door uw gids en deze brengt u naar het Addo Elephant National Park ( 30 min). De eerste 2 nachten verblijven we in de prachtig gelegen Dungbeetle Lodge 4 *. U kunt ontspannen bij het zwembad, wat slapen of samen met de gids een korte fietstocht maken in de buurt van de Lodge. 40 km per bus ( 45 min )

Dag 2 Safari in het ADDO Elephant National Park

We beginnen onmiddellijk met een van de hoogtepunten van de tour. Na het ontbijt starten we met een 1/2 dag game drive in een open safari-voertuig en zie je olifanten, zebra's, antilopen en met wat geluk zien we ook buffels, neushoorns en leeuwen. Indrukwekkend zijn ook de vele vogelsoorten die er verblijven. We rijden terug naar ons hotel voor de lunch genieten we van een picknick en in de late namiddag zijn we terug in ons hotel. Na de lunch kunt u terug vertrekken voor een ritje of optioneel een bootcruise maken langs de kust. Perfect voor een mooie zonsondergang te bewonderen (Ontbijt en Lunch)

Dag 3 Fietstocht langs het Tsitsikamma gebergte

We rijden via Port Elizabeth naar het Tsitsikamma-gebergte, van waar we onze fietstocht aanvatten op een rustige grindweg. Daarna fietsen we verder langs de oude Storms River Bridge, voordat we afdalen in het Tsitsikamma National Park, waar we 1 uur zullen rijden. We wandelen naar de wilde en ruige Storms River-mond. Een klim terug naar het plateau leidt ons naar het comfortabele Tsitsikamma Village Inn 3 * (58 km, 470m hoogteverschil, tarmac / grind) (Ontbijt) 175 km per bus gedurende 2 uur

Dag 4 Fietsen naar Nature's Valley

's Morgens maken we een afdaling naar het Tsitsikamma National Park, waar we een uur zullen wandelen en zo verder gaan naar Storms River-monding. Een klim terug naar het plateau leidt ons naar de diepe Bloukrans-riviervallei waarna de tocht verder gaat naar Nature's Valley, waar zich een van de mooiste stranden van Zuid-Afrika bevindt. Zwemmen is de boodschap. (59 km, hg 715 m, tarmac). We overnachten in de buurt in het charmante Cornerway Guest House 4 * . (O, L) 50 km per bus gedurende 45 min

Dag 5 Wandelen op de Robberg & Fietsen van Knysna tot Sedgefield

Na het ontbijt maken we een unieke wandeling over het schiereiland Robberg (2 uur) en genieten we van de prachtige vergezichten van de Tsitsikamma bergen en de Indische Oceaan. Later fietsen we langs een gedeelte van de historische Old Cape Road tot we Sedgefield bereiken. Geniet van het adembenemende uitzicht op het 1600 meter hoge Outeniqua-gebergte. Een transfer laat in de middag brengt ons naar het Acorn Guest House 4 * in George. (35km, hoogtemeters 387m, grind / tarmac) (O, L) 30 km per bus 30 min.

Dag 6 Fietstocht van George naar Oudtshoorn

Een korte transfer brengt ons over de historische Montagu Pass (745 m). Onderweg worden we beloond met een prachtig uitzicht over de kustlijn en het omliggende Outeniqua-gebergte. Het veranderende landschap kan niet indrukwekkender zijn dan nu als we fietsen van de weelderige groene weiden naar semi-droge struiken en het bushveld. De lunch nemen we op een struisvogelboerderij en we leren meer over deze gigantische vogel. Oudtshoorn wordt beschouwd als het centrum van de struisvogelindustrie. Overnachten doen we in het gezellige Adley House 4*. D(60km, hoogteverschil 340 m , grind / tarmac) (O,D) 30 km per bus gedurende 30 min.

Dag 7 Fietsen langs Swartberge

Na een rondleiding door de Cango grotten fietsen we door de Schoemanspoort- kloof terug naar Oudtshoorn. In de namiddag brengt de pendeldienst ons naar het prachtige woestijnlandschap van de Little Karoo en verder naar het charmante dorpje Montagu met zijn prachtige Cape Dutch-huizen. Onze overnachting hebben wij in het historische Montagu Country Hotel 4 *. (29km, hoogteverschil 180m, grind / tarmac) (O) 270 km per bus 3.30 H.

Dag 8 Fietsen van Montagu tot Robertson

Na een stevig ontbijt fietsen we door de smalle Kogmannskloof naar de prachtige Breede River Valley Wine Lands-regio. Geniet van een wijnproeverij en een picknick tijdens een boottocht op de Breede-rivier. Nog 15 km fietsen en we komen aan in de charmante accommodatie in Robertson. Gubas De Hoek Guest House 4 *. (61km, hoogteverschil 405m, tarmac) (Ontbijt en Lunch)

Dag 9 Van Kleinmond naar Gordon's Bay

Vandaag gaat het richting het kuststadje Kleinmond . Hier worden de fietsen van de trailer gehaald en fietsen we langs de unieke kustroute naar Gordon's Bay, terwijl we het Kaapse Schiereiland kunnen bewonderen. Indien er ergens walvissen en zeehonden kunnen gespot worden, dan is het wel hier. In Betty's Bay bezoeken we een van de twee kolonies op het vasteland van de Afrikaanse Pinguïn. We bereiken het kustdorpje van Gordon's Bay en brengen de nacht door in de buurt van het strand in de Manor on the Bay Lodge 4 *. (51km, hoogteverschil 560m, tarmac) (Ontbijt) 150 km per bus gedurende 2 uur

Dag 10 Fietsen in het Kaap de Goede Hoop Nationaal Park

Tijdens een bezoek aan een township in de voormiddag hebben we de unieke gelegenheid om een ​​kleuterschool te bezoeken in Khayelitsha. Deze school wordt ondersteund door diverse organisaties. U kunt kennismaken met het grootste township van Kaapstad en haar inwoners. We rijden door naar het Nationale Park Kaap de Goede Hoop. Per fiets gaat het verder Noordwaarts langs de westzijde van het Kaapse Schiereiland. Het spectaculaire uitzicht op Kaap de Goede Hoop met zijn ruige kustlijn is de ideale plaats voor een picknick. We volgen spectaculaire kustweg, bekend als Chapman's Peak, die ons leidt naar het vissersdorp Hout Bay. (52km, hoogteverschil 600m, tarmac) (Ontbijt en lunch) We verblijven twee nachten in het Bantry Bay Suites Hotel 4 * in de rustige buitenwijk Sea Point dicht bij de Atlantische Oceaan. 90 km per bus gedurende 2 uur

Dag 11 Wandeling naar de Tafelberg

We bezoeken de Kirstenbosch National Botanical Garden in de voormiddag en wandelen via een schaduwrijke ravijn omhoog naar de top van de Tafelberg, het beroemdste monument van Kaapstad. (4 uur, als het weer het toelaat). Geniet van een prachtig uitzicht op de stad, evenals de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan. De afdaling doen we met de kabelbaan . We maken een ​​korte wandeling door de stad en stoppen bij het kasteel, het stadhuis, Greenmarket Square, de Company ‘s Gardens en de Malay Quarter. (Ontbijt) Voor wie de wandeling te zwaar is, is er nog steeds de kabelbaan 30 km per bus 30 minuten.

Dag 12 Retour

Vrije dag. Er zijn veel winkels en markten om te bezoeken. Daarnaast zijn het Two Oceans Aquarium aan het V & A Waterfront shoppingcenter of een reis naar Robbeneiland de moeite waard. Afhankelijk van de details van uw vlucht vertrekt u naar de luchthaven. Einde reis!!! (Ontbijt) 20 km per bus gedurende 30 min.

Inbegrepen:

 • Gekwalificeerde Engelssprekende gids

 • 11 overnachtingen in tweepersoonskamers met douche / toilet zoals vermeld in bovenstaande route / programma

 • Alle toegangsprijzen

 • Maaltijden: 11x ontbijt, 4x picknick, 1x diner

 • Vervoer van fietsen op een aanhangwagen en permanente back-up

 • Alle transfers & reizen in minibus met airconditioning

Niet inbegrepen:

 • Tips voor gidsen, dragers en obers

 • Maaltijden niet vermeld in deze reisbeschrijving

 • Dranken en mineraalwater op niet-fietsdagen

 • Persoonlijke uitgaven b.v. wasserette bij logiesfaciliteiten, telefoon- en internetdiensten etc.

Algemene informatie:

Een middelmatig niveau van fitness en enige teamspirit is vereist voor deze reis. Het klimaat is net zo gevarieerd als de reisroute: de temperaturen in de Klein Karoo kunnen oplopen tot 35 ° C, en 's nachts kan het koud zijn, vooral in de hogere hoogten met temperaturen van 12-20 ° C

Data en prijzen Tour:

03/02/2025 – 14/02/2025 2749 euro per persoon in een tweepersoonskamer
15/02/2025 – 26/02/2025 2749 euro per persoon in een tweepersoonskamer
03/03/2025 – 14/03/2025 2749 euro per persoon in een tweepersoonskamer
20/10/2025 – 31/10/2025 2749 euro per persoon in een tweepersoonskamer
03/11/2025 – 14/11/2025 2749 euro per persoon in een tweepersoonskamer
17/11/2025 – 28/11/2025 2749 euro per persoon in een tweepersoonskamer
15/12/2025 – 26/12/2025 2859 euro per persoon in een tweepersoonskamer

Extra's:

Toeslag éénpersoonskamer: € 355 voor de hele periode (Afreizen in de maand december: € 455)
Huur MTB Hard Tail: € 270 voor de hele periode
Huur E-Bike Trek Powerfly Rental : € 380 voor de hele periode

Accommodatie op basis van beschikbaarheid, 8 tot 11 deelnemers per groep

All Terrain Bike Safari van Port Elisabeth tot Kaapstad in 12 dagen
All Terrain Bike Safari van Port Elisabeth tot Kaapstad in 12 dagen
All Terrain Bike Safari van Port Elisabeth tot Kaapstad in 12 dagen
All Terrain Bike Safari van Port Elisabeth tot Kaapstad in 12 dagen
All Terrain Bike Safari van Port Elisabeth tot Kaapstad in 12 dagen
All Terrain Bike Safari van Port Elisabeth tot Kaapstad in 12 dagen