Fietstocht van de Tafelberg tot de Tuinroute in 12 dagen (MTB)

Ontdek de diverse landschappen van de Westkaap op de mountainbike. Voor sommige delen fiets je op de routes van de beroemde Cape Epic Mountain Bike Race. Bij perfect weer fiets je over singletrails en jeepsporen door de unieke flora. Deze diversiteit is de reden waarom de Tafelberg, het Boosmansbos Wilderness Area en het Outeniqua-gebergte zijn opgenomen in het UNESCO-werelderfgoed Capensis. Het wegdek varieert van gladde wegen over goed bereden paden tot grof grind, soms over boomwortels. De eerste helft van de reis gaat over geselecteerde MTB-routes op verschillende plaatsen in de Westkaap, in de tweede helft krijgt de route meer een toeristisch karakter en rijden we van de ene accommodatie naar de andere. Aan het einde van de reis wordt u beloond met de prachtige stranden van Wilderness. We overnachten overal op een comfortabel 4 * -niveau en meestal in particuliere Guesthouses

Programma:

Dag 1 Aankomst in Kaapstad en Sightseeing Tour

Bij aankomst op Cape Town International Airport wordt u naar een comfortabel 4 * hotel in Sea Point gebracht. Na een opfrissing krijgt u een rondleiding door het historische Kaapstad: Bekijk het oude fort, het stadhuis, het parlement en de gebouwen van de regering enz.----We overnachten twee maal in het Bantry Bay Suites Hotel 4 * Afstand per bus 20 km

Dag 2 Bezoek aan Kaap de Goede Hoop en MTB Tour Tafelberg en Lions Head

We rijden met de bus langs de Atlantische Oceaan naar de pinguïnkolonie van Boulders en verder naar Kaap de Goede Hoop. We maken een korte wandeling van Cape Point naar Kaap de Goede Hoop. We reizen terug naar de stad langs de prachtige, rotsachtige kliffen van de Atlantische kust. Fietstocht langs de lagere hellingen van de Tafelberg, rond Lions Head naar Signal Hill biedt ons prachtig uitzicht over de stad en de oceaan. (O) (30 Km, hoogtemeters 820 m, 10% tarmac, 80% jeep tracks, 10% single trails)

Dag 3 Fietsen in het Bottelary Nature Reserve

Na het ontbijt brengt een transfer van 1 uur ons naar Bottelary Nature Reserve. De algehele hoogte is matig, maar het aantal kleine en middelgrote hellingen en de vele flow-trails op de grote lus zijn erg leuk. Een half dozijn wijnmakerijen hebben samen het Bottelary Reserve opgericht. De lunch is op een van de prachtige wijndomeinen, alvorens we na de middag verder gaan over singletrails en direct fietsen naar ons verblijf op Zevenwacht Country Estate. (O) 42 km, 1100 Hm 50% jeep tracks, 50% singletrails Afstand met de bus 30 km,

Dag 4 Fietsen nabij de Oak Valley Winery

De eigenaars van Oak Valley en Paul Cluver Farms zijn echte mountainbikefanaten en hebben op hun boerderijen een interessant mountainbikecircuit gecreëerd. De afdalingen op de singletrail zijn snel en het continue op en neer gaan, samen met enkele interessante hekwerkovergangen, is best gezellig. In de namiddag brengt een transfer u naar de chique 4 * Gaikou Lodge voor 1 nacht aan de rand van Swellendam. (O) 30 km, 520 Hm, 40% jeep tracks, 60% singletrails Afstand met de bus 230 km, 3 uur.

Dag 5 Fietsen in het Boosmansbos Wilderness Area

Op onverharde paden, jeep tracks en singletrails ervaar je de schoonheid van het Boosmansbos Wilderness Area. Dit maakt deel uit van het UNESCO-werelderfgoed Capensis, bekroond voor zijn inheems bos en interessante dieren in het wild. We overnachten in de stijlvolle kamers van het historische pension in Riversdale, waar de eigenaar kookt. (O, L, D) 25 km, 635 uur, 10% jeep tracks, 90% singletrails. Overnachting Landhuis De Doornkraal 4 * Afstand met de bus 100 km, 1,5 uur.

Dag 6 Op de sporen van de Cape Epic Mountain Bike Race

Vandaag fietst u over jeep tracks en onverharde wegen die gebruikt worden in de beroemde Cape Epic MTB race door natuurgebieden en privé-landerijen. Een afgelegen pad voert u over de Langeberge naar de Gysmanshoekpas (770m) vanwaar u geniet van een adembenemend uitzicht over de Overberg en de Swartberg, die op meer dan 90km afstand liggen. De middag wordt doorgebracht op minder bergachtig terrein en brengt u over de Aardvark Traverse naar de omgeving van Vanwyksdorp. Opgelet: Vandaag hebben onze fietsbanden overal te maken met scherpe stenen en acaciadoornen. Vanaf het terras van onze prachtige 4* Lodge kunt u een aantal dieren aan de waterpoel zien. U verblijft hier voor 2 nachten. (O,L,D) 83 km, 1325 Hm, 10% asfalt, 90% jeep track . Overnachting 2 nachten Rooiberg Lodge 4* Afstand met de bus 20 km, 0,5 uur.

Dag 7 Ontspannen in de semi-woestijn

Een dag bekomen van de inspanningen.. De Lodge is een groene oase in het midden van de semi -woestijn Little Karoo en biedt een charmant contrast met de kale berghellingen. U kunt zich ontspannen aan het zwembad, of de omgeving te voet of op de fiets verkennen waar u tal van dierensporen tegenkomt. (O,L,D)

Dag 8 Fietsen door het Attakwas gebergte

Na het ontbijt brengt een transfer u naar het Attakwas gebergte ( 1 uur ). Eerst over een klein weggetje en dan op een jeep track fietst u door Cape Fynbos over een schilderachtige route. Op de heuvelachtige eerste 20 km ziet u misschien springbokantilopen en schildpadden, die goed zijn aangepast aan het droge klimaat. In de namiddag brengt een helling van 300 m hoogte u naar de groenere zuidkant van het gebergte. Door het dennenbos en later door de landbouwgrond, gaat het pad direct door naar het 4* Eight Bells Hotel. (O,L,D) 47 km, 1170 Hm, 100% jeep track.

Dag 9 Fietsen langs het Outeniqua gebergte

Het fietsen begint vandaag op een onverharde weg en gaat later verder over bospaden langs de zuidkant van het Outeniqua gebergte met pieken tot 1500 m naar George. Vooral in het begin zult u een aantal steile hellingen moeten overwinnen. Op enkele antilopen na is het gebied niet zo rijk aan wild, maar er zijn wel enkele zeldzame vogelsoorten te vinden zoals Knysna Papegaai of Malachiet IJsvogel. Aan de rand van George keert u terug naar de beschaving en bereikt u het stijlvolle pension. Tijd om de nabijgelegen Victoria Bay te bezoeken met grote golven; ideaal voor de surfers en body surfing. (O,L) 74 km, 1350 Hm, 5% asfalt, 95% jeep track Overnachting: Eikelgasthuis 4* Afstand met de bus 0 km, 0 uur.

Dag 10 Fietsen over de Montagu Pass

Vanuit het guesthouse volgt u de lokale paden naar het begin van de historische Montagu Pass. De klim naar de pas is gemakkelijk en gestaag en wordt beloond met een adembenemend uitzicht vanaf een hoogte van 750 m op de omliggende bergen. Aan de drogere noordkant van de bergketen gaat het pad verder over een vlak pad naar de Leuvense gastenboerderij. Na de lunch en een kort bezoek aan het zwembad gaat u naar beneden voor een zwaardere fietstocht op de paden van de boerderij. Sommige van de passages zijn vrij rotsachtig en vragen om fietsvaardigheid. De accommodatie bevindt zich in de onlangs gerenoveerde kamers van de boerderij. De gastheren organiseren een traditionele barbecue-avond, genaamd "Braai" in de lokale Afrikaanse taal. (B) 63 km, 1260 Hm, 75% helling, 25% single trails . Overnachting: Leuvense gastenboerderij 4*

Dag 11 Fietsen naar de Indische Oceaan

Vanaf de gastenboerderij begint u met een 300 m hoge helling die naar de oude bergpas leidt. De rotsachtige jeep track is 200 jaar geleden gebouwd door kooplieden die met ossenwagens hun goederen van de kust naar het binnenland vervoerden. Na 15 km wordt de ondergrond gladder en gaat het nu bergafwaarts naar het Nationaal Park Tuinroute en verder naar de badplaats Wilderness. U overnacht in het prachtige Hotel Waterside, gelegen aan de mooie lagune. ‘s Middags nodigt de Indische Oceaan met zijn eindeloze stranden uit tot zwemmen, of u kunt een fietstocht maken met de gids in het Garden Route Trail Park. 46 km, 710 Hm, 5% asfalt, 95% jeep track/weg. Overnachting: Waterside Lodge 4* (O)

Dag 12 Transfer naar George en vertrek

In de ochtend brengt een 30 min. durende transfer u naar de luchthaven van George, het einde van deze reis. Vanaf hier kunt u direct naar Johannesburg of Kaapstad vliegen, de reis zelf voortzetten met een huurauto, of een ritje terug naar Kaapstad maken in de volgwagen. (O) Afstand met de bus 25 km, 0,5 uur.

Inbegrepen:

 • Engelstalige gids tijdens de volledige reis

 • 11 overnachtingen in 4* hotels en guesthouses

 • 11 x ontbijt, 5 x lunch, 4 x diner

 • Isotonic dranken, bananen en energy bars

 • Permanent back up voertuig voor vervoer fietsen en bijstand

 • Alle toegangsgelden voor de bezochte plaatsen

Niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten

 • Huur mountainbike

 • Fooien voor gidsen, dragers en obers

 • Niet vermelde maaltijden

 • Dranken en mineraalwater op niet-fietsdagen

 • Persoonlijke uitgaven b.v. wasserette bij logiesfaciliteiten, telefoon- en internetdiensten etc.

Algemene informatie:

Een goed niveau van fitheid en fietstechniek is noodzakelijk voor deze tour. De routes bestaan uit single trails met grind als ondergrond, vele steile hellingen en afdalingen, jeep-tracks en boswegen. Tijdens de gegeven reisdatums liggen de temperaturen in de Westkaap tussen de 20-32 ° C. Nachten zijn fris.

Data & Prijzen Tour:

TBA

Extra's:

Toeslag éénpersoonskamer: TBA voor de hele periode
Toeslag Huur MTB Hardtail: TBA voor de hele periode
Toeslag Huur MTB Full Suspension: TBA voor de hele periode
Toeslag Huur E-MTB Hardtail/ Full: TBA voor de hele periode


Accommodatie op basis van beschikbaarheid, 8 tot 15 deelnemers per groep

MTB-tour van de Tafelberg naar Addo Elephant National Park
MTB-tour van de Tafelberg naar Addo Elephant National Park
MTB-tour van de Tafelberg naar Addo Elephant National Park
MTB-tour van de Tafelberg naar Addo Elephant National Park
MTB-tour van de Tafelberg naar Addo Elephant National Park
MTB-tour van de Tafelberg naar Addo Elephant National Park